Ha elromlik a Segway – bérelsz másikat, ha elromlik a laptop – irány a szerviz

Gyakran bérlek Segwayt a városban. Szerintem egészen kellemes módja a közlekedésnek, főleg az elmúlt hetekben, hogy egyébként is kisebb a forgalom az utcákon. Egyébként is nagyon szeretem Budapestet, úgyhogy mindig keresem azokat a közlekedési formákat, amivel sokat láthatok menet közben is ebből a gyönyörből – metrózni például rühellek. De néha még egy-egy városnéző túrához is csatlakozom, csak a szórakozás kedvéért. Egyszerűen nem tudom megunni a látványt, na meg persze a történeteket sem, amik ezt az egészet körülveszik. Ha meg éppen úgy esik, hogy valami baja van az eszköznek, nincs más dolgom, mint felhívni a supportot és kérni egy másik járgányt.

Ha viszont a laptopom romlik el kicsit más a helyzet – vagy mégsem? A testvéremmel történt nem rég, hogy sikeresen telibe öntötte a laptopját egy jó pezsgő pohár Zero Cola-val. Miután kifejeztem őszinte gratulációmat a fuldokolva nevetés közepette azért arra is felhívtam a figyelmét, hogy ezt bizony muszáj lesz kitisztíttatni, mert hiába folyik át rajta a lötty, ez az édes ragadós vacak hosszútávon nem lesz az alkatrészek hasznára, ezért jó lenne minél hamarabb megszabadulni tőle. Kis keresgélés után ráakadtunk egy szimpatikus honlapra: ez volt a pcmentor.hu oldal. Ez egy olyan laptopokkal és számítógépekkel foglalkozó cég, akik szervizelnek és kereskednek is, ráadásul Pesten és Budán is van üzletük. Külön jól jött ki, hogy a tesóm a pesti üzlet környékén lakik (Zuglóban, a Thököly útnál), én meg a budai üzletüknél (az I. kerületben a Batthyány utcánál) – ami persze mindegy, mert a tesómnál történt a baleset, csak érdekes egybeesés. Ha arról lenne szó, a honlapjuk alapján még személyes, házhoz történő kiszállást is vállalnak, bár ez talán inkább az idősebbek számára jó megoldás, ha esetleg nem tudják bevinni az üzletbe az eszközt, vagy ha gyorsan kell a segítség és helyben.

Egyéb esetben mindenre ott a két üzlet. Nagyon jó, hogy még egy-egy táblázatot is feltöltöttek a honlapjukra arról, hogy melyik órákban hogyan oszlik meg az üzletek népszerűsége, mikor mennyi várakozásra kell számítani. Arról nem beszélve, hogy az eljutásról is rengeteg információt gyűjtöttek, ami szintén nagyon hasznos a tömegközlekedéssel érkezőknek és az autózóknak egyaránt. Még a fizetős parkolási időszakot is feltüntették! Azt hiszem még sehol nem láttam ilyet korábban… Az meg persze evidens, hogy az áraik fenn voltak a honlapon, így azért egészen pontosan meg lehetett sejteni, hogy mennyire is fog fájni ez a folyadékos tisztítás.

Az is nagyon cuki, hogy első körben nem a konkrét megoldásokat tolják a vásárlók képébe, hanem sokkal inkább egyszerűbb, felhasználóbarátabb módon azokat a hibalehetőségeket sorolják, amikkel a felhasználók valóban összetalálkozhatnak. Ezt nagyon jó ötletnek tartom, mert tényleg mindenki be tudja róla azonosítani, hogy mi lehet a gond és meg tudja nézni, hogy annak vajon mennyibe kerülhet a megoldása. Mondanom sem kell, hogy a tisztítással is minden flottul ment, minden az ígértek szerint történt. Azóta is csak a PCMentort ajánlom mindenkinek.