A mai gyerekeknek csak a modern kütyük kellenek?

A mai gyerekek már abban a világban nőnek fel, ahol a technológia minden szinten körbeölel minket. Okostelefon és tablet van már a legtöbb gyerek kezében. Egy részük pedig segway-jel, vagy elektromos rollerrel közlekedik. Hova tűntek az olyan hagyományos közlekedési módok, mint a bicikli? Gyerekként szerettem biciklizni, de el kell ismernem a mai gyerekeket már máshogy kell lekötni. Vajon ez a tanulás során is jellemző, vagy ott még működnek a hagyományosabb módszerek?

Az unokanővérem gyerekeinél is megfigyeltem már, hogy érdeklődnek a technológia iránt, és néha ügyesebben is bánnak vele, mint én. A nagyobbik nemrég kapott egy segway-t és hatalmas volt az öröm. A kisebbik is érdeklődik iránta, de őt még hagyományosabb dolgokkal is le lehet kötni, mint pl. a könyvek, ezért is szerettem volna meglepni valami igazán hasznos és egyben érdekes könyvvel.

Egy Iskolába készülünk! című logbejegyzés adta az ötletet, hogy mivel lephetném meg, és erre tuti a szülők is áldásukat adják. A blogbejegyzésben beszéltek annak fontosságáról, hogy nem mindegy hogyan kezdi el egy gyermek az iskolát. 2020-tól ugyanis minden gyermek, aki a 6. évét betöltötte, iskolába megy. Közülük viszont nem mindenki iskolaérett. Az unokanővérem kisebbik fia is még óvodáskorú. Szóval az iskola előtt áll még, így egy olyan könyv mellett döntöttem, ahol a következők mind jellemzőek: iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése.

Azon az oldalon, ahol a blogbejegyzést is találtam, szerencsére nemcsak hasznos tanácsokkal szolgálnak, hanem ilyen típusú könyvekkel is. Úgyhogy ezen felbuzdulva nekiláttam a keresésnek. Találtam is 3 könyvet, amelyek segíthetnek a gördülékeny iskolakezdésben. Ezek a Látogatás a tudás birodalmába 1-2 és a Látogatás a vonalak birodalmába. Ez utóbbi az íráskészség fejlesztésében lehet hasznos. Azt is láttam, hogy ezeket mind egy csomagban meg lehet rendelni, ráadásul egy motivációs matricacsomaggal együtt. Azonban végül úgy döntöttem, hogy egyelőre elég lesz a Látogatás a tudás birodalmába 1. része, illetve a Látogatás a vonalak birodalmába. Ha majd jól haladnak vele és tetszik nekik, akkor jöhet a második könyv, addig pedig ezekkel is jól ellesznek szerintem.

Iskolaelőkészítő feladatok óvodásoknak-diszlexia prevenció-iskolakezdés megkönnyítése-munkamemória fejlesztése – ezekre mind van megoldás a https://szilvia-logopedia.hu/iskola-elokeszito-feladatok.php oldalon

Gyorsan meg is rendeltem ezt a két könyvet, előrefizettem online, bankártyával és csomagpontra kértem, mert legtöbbször dolgozom, amikor szállítani szoktak. Pár nap múlva kaptam az értesítést, hogy mehetek a csomagért. Szerencsére minden rendben volt, a következő hétvégén pedig át is adtam az ajándékot. Örültem, mert nagy sikert aratott, az unokanővérem és a férje is nagyon örültek, hát a még a kisebbik fiúk, aki amúgy is mindig lelkes, ha valamit kap, de most különösen az volt, mert alig várja, hogy iskolás legyen. Így pedig kicsit már most beleláthat a tanulás folyamatába.