Ha rendbe jövök, biztosan kipróbálom a segway-t!

Bár itthon még nem túl sok helyen látni, de én mindig rajongva figyelem azokat, akik segway-jel közlekednek. Mindig arra gondolok, hogy ez a jövő közlekedési eszköze, hiszen bárki közlekedhet vele, azt olvastam, hogy még a mozgássérülteknek is remek alternatívát kínál. Bár általánosságban mindenhol úgy hallottam, hogy teljesen önegyensúlyozó, nekem mégis kétségeim vannak.

Azért vagyok szkeptikus, mert nekem nagyon fáj a gerincem, és folyton begörnyedek, és legnagyobb rémületemre olyan is előfordult már velem, hogy kiment a lábam alól a talaj. Mindezen félelmek okán nem merem kipróbálni ezt a remek eszköz, de arra “gyúrok”, hogyha egyszer jobban leszek, akkor nagy büszkén “hasítok” majd vele.

És hogy hogyan képzelem azt, hogy jobban leszek? Úgy tervezem, hogy keresek egy nagyon jó gyógytornászt, és majd együttes erővel legyőzhető lesz a fájdalom.

Bár én még sohasem voltam gyógytornásznál, és eddig csak hírből hallottam róluk, mégis meggyőződésem, hogy ők lesznek az én megmentőim. Meg persze saját magam. A mozgás tudom, hogy alapvetően segít, hisz mások rossz példáiból már láttam, hogy ha valaki csendben szenved, el van a fájdalmával, az egy idő után nemcsak teljesen elszigetelődik, de egyre rosszabb állapotba is kerül fizikailag.

Sajnos, már én is olyan állapotban vagyok, hogy csak jelentős fájdalom árán tudom csak megmozgatni azokat az izmaimat, amelyek már teljesen le vannak tapadva, és véleményem szerint a fájdalmaim legfőbb okozói. Eljutottam tehát arra a pontra, amelyet másoknak sokszor nehéz felismerni vagy belátni, vagyis, hogy szakemberre, esetemben gyógytornászra van szükség.

Jelentős hányada a beteg embereknek, ha tudatában is van a problémája jellegével, és azzal is, hogy pontosan milyen fajta szakember iránymutatására, segítségére lenne szükségük, mégsem lép. És ennek a nem lépésnek az oka sajnálatos módon nagyon sok esetben az anyagi körülményeik miatt van.

Szemlesütve bevallhatom, hogy nekem is jelentős visszatartó erő a gyógytorna árak miatti félelmem. Nem tudom, hogy mindezt mire alapozom, mert szerencsére, vagy hála istennek nem igen vannak olyanok a környezetemben, akik sűrűn, vagy egyáltalán megfordultak valaha gyógytornásznál. Sőt, az a probléma, hogy nem is ismerek gyógytornászokat. Emiatt úgy döntöttem, hogy ha máshol nem tudok érdeklődni, hát az internetet hívom segítségül gyógytornász keresőül. Mondjuk, tudom, hogy ez is egy “veszélyes terep”, hiszen gyakran találhatunk túlságosan is túl hypolt helyeket, vagy éppen eljárásokat, amik – ha szerencsések vagyunk – , csupán átlagosak és méregdrágák, ha pedig szerencsétlenül választunk bele, akkor hozzá nem értők, akik még többet is ártanak, mint használnak, és a tetejébe ezt még kész vagyonokért is szolgáltatják nekünk.

Én egy olyan helyet találtam, amelyet még az orvosok is ajánlanak a pácienseiknek és a hírük mondhatni szájról szájra terjed. Nevezetesen a Therapy4U Gerincterápiás Központról van szó, ahol úgy láttam, hogy kifejezetten az én nyavalyáimmal, ortopéd és gerinc problémákkal foglalkoznak. Gyógytornászai 30 év tapasztalattal állnak rendelkezésére a pácienseknek, ami azért nem semmi!

gyógytorna árak

A terápia a Gerincterápiás Központban alapvetően egy fájdalomfeltáró állapotfelméréssel indul, melynek során manuálterápiás kezelést alkalmaznak a fájdalom enyhítésére. Ezt követően, miután megállapításra került a fájdalom forrása, választják ki a megfelelő terápiás foglalkozást, melyből rengeteg áll rendelkezésre. A kezelések között például megtalálhatjuk a manuálterápiának sok változatát is, így: a Maitland koncepciót és a Mulligan koncepciót, a Mckenzie módszert a Neurodinamikát, Trigger kezelést és Szegmentális stabilizációs tréninget.

A Therapy4U Gerincterápiás Központ alapelve, hogy az alap problémát felismerve kezdi el az építkezést annak érdekében, hogy a test ismét fájdalommentesen és megfelelően funkcionálhasson. Ennek elérése azonban nem csupán a gyógytorna vagy a gyógytornászok kezében van, hanem bennünk is. Nevezetesen abban, hogy alapvetően életmód változtatásra van szükségünk ahhoz, hogy a kezelés pozitív eredményei hosszú távon is megmaradhassanak.

A félelmeim alapját képező gyógytorna árak vonatkozásában teljesen megnyugtató, korrekt és megfizethető összegekre leltem.

A Gerincterápiás Központ teljesen átlátható weboldalán egy vízszintes menüsorból kiindulva érhetjük el a választható kezeléseket, a szakembergárda névsorát, a kapcsolatfelvételi lehetőségeket, valamint a kezelések árait.

Ezek közt böngészve egészen korrekt gyógytorna árakkal találkoztam és egy teljesen áttekinthető táblázatba foglalva, mely az 55 perces állapot felmérő foglalkozással kezdett és a 25 perces kezelések egyenkénti, illetve több alkalmas – esetenkénti bérlet árát is tartalmazza.