Segway túra után jól esik a pihenés a melegben

Így barátkoztam meg segway gondolatával

Sosem gondoltam volna, hogy így alakul, de nagyon szeretek segway-ezni. Pedig korábban elég őrült és veszélyes közlekedési módnak tartottam a segway-t. Tulajdonképpen ez így is van, nem véletlen, hogy bizonyos országokban kvázi járművekként kezelik őket. Rendszámtáblát is kapnak, és talán még jogosítvány is szükséges ahhoz, hogy valaki segway-t vezethessen. Itthon még nem él ilyesfajta korlátozás, de azért elég ijesztő tud lenni, amikor ezerrel száguld feléd valaki ezen a hatalmas, guruló járművön. Egészen addig nem értettem az egész segway őrület varázsát, amíg egyszer aztán magam is ki nem próbáltam. Egy barátom cipelt a segway túrára, valósággal könyörögnie kellett, hogy felszálljak erre a fura izére. De aztán felszálltam – és a túra végén alig lehetett leimádkozni engem a járműről.

hazaérve jót is poénkodtunk ezen a sztorin, és még most is sokszor előkerül ez a történet, ha mondjuk baráti társasággal megyünk el valahová. Hogy emlékeztek-e, amikor az Ancsa… hát igen, vannak dolgok, amik változnak. Egyvalami azonban nem változik: imádok hazatérni a jó meleg, infrapanellel fűtött lakásomba! Az ominózus segway túra is úgy sikeredett, hogy bár nagyon jól éreztem magam, de estére kifejezetten lehűlt a levegő. Így aztán alig vártam, hogy hazaérjek a finom, meleg szobámba, és vegyek egy jó forró fürdőt. Évek óta infrapanellel fűtök otthon, én nagyon szeretem ezt a megoldást. Egyrészt, környezetbarát, másrészt sokkal megbízhatóbb, mintha gázzal fűtenék. Azon az ominózus segway-ezős estén is nagyon jól jött, hogy hamar egyenletes hőmérsékletre fel tudtam fűzeni a lakást, és nem fáztam meg a hűvös esti hazaút után sem.

Minden, amit az infrapanel árakról tudni érdemes

Sokan kérdezgetik is tőlem az ismerőseim körében, hogy alakul most egy infrapanel ára. Ilyenkor mindig azzal kell kezdenem, hogy magáról a technológiáról is mesélek egy kicsit. Az infrapanelekkel való fűtés ugyanis bár nem újkeletű dolog, de azt tapasztalom, hogy itthon még mindig nem alkalmazzák széles körben ezt a fűtési lehetőséget. Maga az infrapanel ára egyébként nagyon változó. Én annak idején a Klímaglobál webáruház webshopjából szereztem be a saját paneljeimet. Ott egy infrapanel ára széles skálán mozog, a legolcsóbb panelhez húszezer forint körül is hozzá lehet jutni, a legextrább panelek pedig majd’ kétszázezer forintba is kerülhetnek. A húsz-harmincezres kategóriába tartozó panelek általában kisebb helyiségek, jellemzően egy-egy szoba fűtésére alkalmasak, ezek ugyanis kevesebb teljesítménnyel működnek. A százezer forint feletti panelek viszont akár egy teljes lakást is képesek kifűteni.

De az infrapanel ára nem csak a teljesítménytől, hanem bizony a dizájntól is függ. A legtöbb infrapanel egy téglalap alakú, fehér színű vékony test. Ez már önmagában nagyon elegáns külsőt kölcsönöz a lakás bármely pontjának, legyen szó falra vagy mennyezetre szerelhető infrapanelról. Ha azonban az ember valami különlegesebb, vagy modernebb kialakításra vágyik, a Klímaglobál webshop oldalán a lehetőségek tárházával fog találkozni. Ha valakinek nem tetszene a szimpla, keret nélküli kialakítás, akkor kérhet fa- vagy fémkerettel rendelkező infrapanelt is. Az én személyes kedvenceim egyébként a színes panelek, a Klmaglobál kínálatában többek között piros, zöld, és szürke árnyalatban kaphatók ezek az egyedi kialakítású panelek. Minél dizájnosabb a kialakítás, annál magasabb az infrapanel ára is. Egy barátnőmnek például a teljesen áttetsző, tükör kialakítású panelek tetszenek, nos, azért meg is kérik ám az árat a gyártók.

Remélem, ezzel a rövid kis összefoglalóval tudtam egy kis képet festeni nektek arról, mi befolyásolhatja a leginkább az infrapanel árakat. Ha érdekel a technológia, nyugodtan nézzetek utána akár a Klímaglobál webshop oldalán is, és bátran vágjatok bele az otthoni fűtésrendszer korszerűsítésébe. Nem fogjátok megbánni!