Fürdőszobai csempék, amiket út közben láttunk

Ketten a segway-en

A párommal mindketten imádunk nagyokat kirándulni, várost nézni. Sokan talán veszélyesnek tartják, de mi kifejezetten szeretünk segway-jel végig robogni a kijelölt városokon. Ha az út olyan és megengedett a nagyobb sebesség, egyszerűen hihetetlen, mennyire ki tud kapcsolni ez a tevékenység. Ahogyan szeljük az utat és a hajunkba kap a szél, annál nincs felemelőbb érzés. Eggyé válunk a természettel és az univerzummal. Mondhatni, ez egyfajta nagyon különleges szabadság élmény a számunkra. Talán az ősök is így érezhették magukat, amikor lóhátra pattantak. Hihetetlenül jó érzés a szabadság, de közben rendkívül felszabadító érzés és hatalmas magabiztosságot is ad a tudat, hogy közben te irányítasz. Hiszen a segway, a jószágod arra megy, amerre mutatod, és annyival megy, amennyit adsz neki.

Furcsa hobbi a városnézés közben

Ha pedig ráérősebb, nézelődősebb kedvünkben vagyunk, akkor lelassítunk egy kicsit. nagyon szeretünk megállni útközben és betérni egy szimpatikus vendéglőbe, megtöltekezni néhány finom, hagyományos, magyar falattal. Nagyon szeretjük a hazai konyhát, és azt tapasztaltuk, vidéken még az összetevők íze is más, mint a fővárosban! Persze, ez nem kellene, hogy akkora meglepetést okozzon… A konyhán kívül van azonban egy másik hóbortunk, ez pedig a fürdőszoba. Szerintem nekünk van a legfurább hobbink a világon, de ha megállunk valahol enni, biztosan meglátogatjuk az étterem mosdóját. És ha meglátogatjuk a mosdót, mindig vetünk egy pillantást a fürdőszobai csempékre! Sőt, a legtöbb esetben le is szoktuk őket fotózni, majd otthon kinyomtatjuk és albumba ragasztjuk az utazások során a fürdőszobákról készült fényképeket.

Fürdőszoba tapasztalatok

Amit tapasztaltunk a feleségemmel, hogy a nemrég nyitott helyek szinte egytől egyig mind jóval modernebb fürdőszobai kialakítással rendelkeznek, mint a hagyományos vendéglőtársaiké. Ezeken a helyeken a fürdőszobai csempék igazodnak a legújabb divatirányzatokhoz, trendekhez, ami a home dekort illeti. Ez többségében azt jelenti, hogy a természetesség jegyében alakítják ki a fürdőszobai csempék összeállítását. Ez a mai modern világban azt jelenti, hogy nagyon sokszor a fás, földes színek, tehát a barna különböző árnyalatai dominálnak a fürdőszobában. Illetve sok helyen emellett magát a fürdőszobai bútorokat, elemeket is fából alakítják ki. Szintén divatos anyag még a kő vagy a bőr használata is. Érdekes, nem?

Amit elviszünk magunkkal

Mi a mediterrán hangulatra esküszünk, és számos ilyen kialakítású fürdőszoba helyiséggel is találkoztunk. Számomra a legszebb kompozíciók a víz és a tenger színeit idézik meg, ezeken a helyeken a zöld és a kék árnyalataiban pompáznak a fürdőszobai csempék. Azok a helyiségek, ahol mi jártunk, általában kisebb fürdőszobákkal rendelkeztek, és itt nagyon tudatos színválasztást láttunk a tulajdonosok részéről. A kisebb térbe ugyanis rendszerint világosabb árnyalatú csempéket válogattak, így esztétikailag mindig egy picit tágítani lehetett az amúgy szűk teret. Korábban nem gondoltam volna, hogy segway-jel beutazni kicsiny hazánkat ilyen mókás lehet! Rengeteg ötletet kaptunk a fürdőszobák kialakításáról. Még azt is elképzelhetőnek tartom, hogy nemsokára a saját fürdőszobánkat is átalakítjuk majd valamelyik vendéglő hatására! Ti milyen kialakítást javasolnátok a számunkra?

fürdőszobai csempék
A legszebb kompozíciók a víz és a tenger színeit idézik meg