Városnézés és szerelés teafa olajjal

Én a klasszikus városnéző túrák híve vagyok, előveszem a térképemet, az útikönyvemet, olvasgatok, eltévedek, megkerülök, közben izgalmas, rejtett helyeket fedezek fel. Ez szokott lenni a koncepció nálunk egy városnézős nyaralás során. Egyszer azonban másként történt. Ugyanis ha az embernek fiai vannak, akkor készülni kell arra, hogy műszaki szemlélettel fogunk a világhoz állni. Például nem is gondoltam volna a fiúk születése előtt, hogy egy vonatszerelvény vagy egy tűzoltóautó milyen érdekes lehet!

Egy mediterrán kisvárosban kószáltunk, amikor a fiúk megláttak egy segway állomást, ahonnan városnéző túrákra lehetett kölcsönözni ezeket a bizarr, kétkerekű, egyensúlyozós járműveket. Mondanom sem kell, hogy ki KELLETT próbálnunk, különben nem tudtunk volna szabadulni. Beadtam a derekam és négy segway-en nekiindultunk a macskaköves utcáknak.

Be kell valljam, hogy eleinte féltem tőle, de pár perc gyakorlás után ráéreztem és nagyon megtetszett ez a kis jármű, élvezettel suhantunk a járókelők között. Az egyik segway azonban hirtelen nagyon kétségbeesett hangot hallatott, nyikorgott, zörgött. Nagyfiam azt mondta, hogy valószínű valamelyik kopó alkatrész beadta a kulcsot, de vissza kéne azért térnünk valahogy az állomásra, kéne valamilyen kenőanyag. Nálam egy kis táska volt csak, benne a kedvenc teafa olaj üvegcsémmel, amit azért hordok magammal, mert kiválóan fertőtlenít, kézfertőtlenítésre használom, illetve vizes zsebkendőbe csepegtetve frissítőnek is kiváló. Azt mondja a gyerek, hogy adjam oda, ezzel megkeni a segway-t.

teafa olaj ára

Mondtam az édes kisfiamnak, hogy a teafa olaj ára azért elég magas ahhoz, hogy mi csapágyakat kenegessünk vele, ezért inkább beugrottam a közeli étterembe és kértem fél deciliter étolajat, ezzel meg tudtuk kenni a segway nyikorgó részét. Jobb is, hogy nem használtuk fel, mert az egész utca illatozott volna tőle, a teafának nagyon erős illatanyagai vannak, tömény olaj és nagy mennyiségben szúrós szagú. Én a háztartásom vezetésében minden nap használom, elég pár csepp és átjárja a házat ennek az ausztrál falevélnek az aromája.

Folytathattuk utunkat a macskaköveken, amikor a kisebbik fiam hirtelen vészfékezett és leesett a segway-ről. Csúnyán lehorzsolódott a könyöke és mindkét térde, még jó, hogy nem használtuk fel a teafa olajat és volt nálam valami fertőtlenítő szer. Egy textil zsebkendőt bevizeztünk, áttöröltük a sebet, majd egy másik zsebkendőre csepegtettünk 2-3 csepp teafa olajat és megtöröltük a seb környékét. Pár perc múlva elállt a vérzés és a kisfiam fel tudott állni. Úgy döntöttünk, hogy nem folytatjuk az utunkat ezzel a járművel, férjem elment az állomásra és hívott segítséget, hogy elvigyék ezeket a kétkerekű szörnyeket.

Egy anyának mindenféle sérülésre fel kell készülnie, és nem árt, ha mindig van a táskában, fertőtlenítő szer, ragtapasz, víz, tű és cérna. A teafa olaj kiváló választás ha kicsi, de hatékony szerre van szükségünk. Emellett egy nyaralás során szükség lehet egyéb felületek fertőtlenítésére is, például a szállodai szobában, ekkor is jó szolgálatot tehet egy üvegnyi teafa olaj a zsebben.