Diákmunka a Segway-jel? Lehetséges!

Neked milyen az álom diákmunka? Az első munkáink meghatározhatják a későbbi munkavállalásainkat is, ezért érdemes lehet alaposan utána nézni a diákmunka kínálatnak. Ha valaki használt már Segway-t, akkor tudja, hogy milyen hasznos tud lenni. Ha valaki rendszeresen szokta használni, akkor neki például a Segway kölcsönzőben egy diákmunka testhezálló lenne.

diákmunka

A TopiWork Iskolaszövetkezet honlapján nagyon sokfajta diákmunka megtalálható, ezért, ha nem is a Segway-el szeretnél foglalkozni, biztosan fogsz találni olyan munkát, ami testhezálló lesz számodra.

Ha például a számok embere vagy és ebbe az irányba szeretnél majd a későbbiekben elhelyezkedni, akkor ilyen gyakornoki munkát is nagy valószínűséggel fogsz találni. Azonban vannak egyéb diákmunkák is. Ha a gyakornoki pozíciók érdekelnek, akkor azon belül vannak gazdasági, HR, IT, műszaki, marketing diákmunkák is. Ezeken belül számos munka közül tudsz válogatni. Amikor én kerestem ilyen munka után, akkor a TopiWork oldalán egyből találtam olyat, ami megfelelt az elvárásaimnak és ahol én is megfeleltem a követelményeknek. Ennek a munkának köszönhetően később sokkal könnyebb volt elhelyezkednem, hiszen már az egyetemi éveim alatt tudtam olyan használható tudásra szert tenni, ami nem csak elmélet, de gyakorlat is.

A gyakornoki munkákat ezért is tudom mindenkinek ajánlani, aki már tudja, hogy később mivel szeretne foglalkozni. Hiszen olyan versenyelőnyre tehetsz szert, amivel a karrieredet is fel tudod gyorsitani. Ugyanis mire végzel az egyetemmel, addigra már lehet az adott területen 1-3 éves tapasztalatod. Ez viszont a legtöbb állásnál elvárás is, hogy ennyi tapasztalata legyen egy kezdőnek, ami kicsit nehezen megoldható, ha még valaki sosem dolgozott a tanulás mellett.

A TopiWork Iskolaszövetkezetnél mindenki megtalálhatja azt, amit keres. Ha csak az egyszerűbb diákmunkák érdekelnek, akkor abból is van bőven. Vannak fizikai, alkalmi, otthonról végezhető és egyéb munkák is. Ezeket a nyári szünetben is el lehet vállalni, ha esetleg a tanulás mellett nem lenne időd még dolgozni is. Van pár olyan gyakornoki munka is, ami csak pár hónapos, viszont ebből már sokkal kevesebb van.

A honlapon szerintem nagyon egyszerűen és gyorsan meg lehet találni azokat a diákmunkákat, amik érdekesek lehetnek számodra.

Nem csak könnyen használható a weboldal, de nagyon sok hasznos információt is tartalmaz, és nem csak diákoknak. Ugyanis a leendő diákmunka munkaadóknak is tartogatnak fontos információkat. Például meg lehet tudni, hogy milyen velük együtt dolgozni, miért éri meg diákokat alkalmazni stb.

Cégként azért érheti meg diákokat alkalmazni, mert, ha vállalja a cég a tanítását, akkor nagy valószínűséggel hosszú távon is a cégnél fog maradni. Olyanná tudják formálni még ilyenkor a fiatal munkavállalót , ami a cégnek előnyös. Ezen kívül a vállalat ismertté válhat a diákok körében és még többen akarnak majd ott dolgozni. A diákmunka a cég számára anyagilag is jobban megéri. Hiszen nem kell utána járulékokat fizetni, nem kell a bérszámfejtéssel és az adminisztrációval foglalkozni, illetve az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható.

Ezek szerintem mind olyan érvek, amiket érdemes lehet fontolóra venni, és ezek tudatában dönteni, hogy szeretne-e a cég diákmunkát adni a fiataloknak. Amennyiben a válasz igen, akkor már nem is kell mást tenni, mint felvenni a kapcsolatot a TopiWork vagy valamelyik másik iskolaszövetkezettel és megbeszélni a további teendőket.

A TopiWork Iskolaszövetkezetről elmondható, hogy a tudásuk mindig naprakész, rugalmasan kezelik a helyzeteket és mindig nagyszerű jelölteket szoktak küldeni a cégekhez interjúra.

Akár diákként akár cégként szeretnél együtt dolgozni a TopiWork-el könnyen megteheted. Nem kell mást tenned, mint felnézni a honlapjukra, ahol minden ehhez kapcsolódó információt megtalálsz.

Vágj bele még ma!