Ne vedd félvállról!

Tudtad, hogy a segway használata jót tesz az egészségednek? De tényleg. Ha kívülről nézed, nem látszik, de rengeteg izmot megdolgoztat, és a tartást is javítja.

Ha biciklizel, akkor görnyedsz. Ezzel persze nem a biciklizést akarom leszólni, én is bringázom, és nagyszerű sportnak, jó közlekedési eszköznek tartom. De ettől függetlenül tény ami tény: biciklin nem egyenes háttal utazik az ember. A segway-en viszont igen.

Remek érzés délcegen, kihúzott háttal, hátraszegett vállakkal közlekedni a városban. De azért a sportot vagy a masszázst nem helyettesíti. Nekem – hála a tudatos életmódnak – elég jó a tartásom, a vállam mégis gyakran fáj. A stressz az oka, tudom.

A munkámban folyamatosan őrült nagy a pörgés, és a felelősség sem kicsi. A népi bölcsességekben, a szólásokban és mondásokban pedig van valami: a felelősség szó szerint nyomni tudja az ember vállát.

Hogy ezen segítsek, rendszeresen járok masszázsra. Sajnos az utóbbi években felmentek a városban a vállmasszázs árak, de a kedvenc szalonomban, a Síp utcai Karma masszázsszalonban még mindig megfizethető áron és profin dolgoznak.

Amit a hátammal művelni szoktak, az egy valóságos csoda. Nem egy ilyen tingli-tangli simogatós masszázst kell elképzelni amúgy. Inkább nyomnak, tekernek és feszítenek közben. Persze, nem kellemetlen érzés, az utóhatása pedig minden pénzt megér. Ilyenkor hetekre elmúlik a vállfájásom, és ezek az apró kis izomcsomók is szinte teljesen eltűnnek. Sokkal lazább leszek tőle, nyugodtabb és energikusabb.

Persze, egy idő után sajnos minden visszatér a régibe, a hátam megint fájni kezd, megint feszült, stresszes és ideges leszek. Persze, ez nem a masszázs hibája, sokkal inkább a munkahelyemé. Úgy gondolom, hogy ebből a helyzetből két lehetséges kiút van. Vagy gyakrabban kell masszázsra járnom, vagy munkahelyet kell váltanom. 😊

Persze, sajnos nehéz olyan munkát találni, ami nem túl stresszes, de jól meg is fizetik. Lehet, hogy érdemes lenne beiktatnom egy időszakot az életembe, amikor nem vállalok annyi felelősséget. Mint az Amerikai Szépségben, amikor a Kevin Spacey (illetve az általa játszott karakter) egy gyorsétteremben kezd dolgozni. És mivel a vállmasszázs árak jók (sőt, ár érték arányban egyenesen a legjobbak) a Karmánál, erről sem kellene lemondanom.

De elkalandoztam. A masszázs hatásainál tartottam. Említettem, hogy nagyon hatékony módszer a stressz ellen, de azt még nem, hogy ezt a hatást nem csak az izmomon keresztül fejti ki.

Az egész ugyanis kicsit olyan, mint egy szertartás. Igazi, ázsiai hangulata van. Megnyugtató, lazító hatása van magának a környezetnek is, a masszázs pedig egy ősi, több száz éves hagyományon alapul. Amikor ott vagy, elfeledkezel a munkáról, a magánéleti gondokról, a közlekedésről, a politikáról, a gazdasági helyzetről, arról, hogy a szomszéd kutyája folyton ugatni kezd éjszakánként… Egyszóval mindenről. Ha részt veszel benne, elmondhatod magadról, hogy testileg, lelkileg is tettél magadért valamit.

A vállmasszázs árak egyébként aszerint alakulnak náluk, hogy milyen hosszú masszázst kérsz. Én általában az egy órásat vagy a másfél órásat választom, de volt már, hogy csak a harminc percesre jutott időm, és abban sem kellett csalódnom. 😊

Szóval szívből ajánlom őket mindenkinek: segway-eseknek, bringásoknak, rollereseknek, autósoknak és motorosoknak egyaránt, akkor is, ha az irodában görnyedsz és akkor is, ha fizikai munkát végzel.