Segway-el az üzleti útra?

Valószínűleg én vagyok az az ember, akit ha meglátsz reggelente, vagy kinevetsz, vagy még azt hiszed, hogy félig álomban vagy. Egy ideje ugyanis segway-el járok munkába, hogy csökkentsem a káros anyag kibocsájtást és el tudjam kerülni a koszos, nem túl higiénikus tömegközlekedést a környezet szennyezése nélkül. Vicces látvány lehetek azonban, amikor a kis elektromos járgányommal átszelem Budapest utcáit öltönyben és aktatáskával. Higgyétek el néha én is kinevetem magam, de számtalanszor megkaptam már, hogy milyen király dolog is ez, és hogy a gyermekeim mennyire menőnek gondolhatnak.

Azért is törekedek ennyire az autóhasználat elkerülésére városon belül, hiszen így is havi egy-két alkalommal elő kell vennem egy üzleti utazás miatt. Olyan messzire ugye csak nem mehetek segway-el!

Az ilyen üzleti utakra a saját autómmal szoktam menni, azonban a roadrecord.hu alkalmazása segítségével vezetem az útnyilvántartásomat, hogy a céggel rendezni tudjuk a költségeket a hónap végén. Mivel saját autóról van szó, ezért kiküldetési rendelvény készítésére mindig szükség van. Utóbbi arra való, hogy magángépjármű esetében adómentesen el lehessen számolni az üzleti célú utazásokat.

Egy ilyen kiküldetési rendelvénynek tartalmaznia kell a kifizető cég adatait, a kiküldött magánszemély nevét és adóazonosító jelét, a gépjármű típusának megnevezését és rendszámát, valamint az üzleti út okát, útvonalát és időpontját. Végső soron pedig elengedhetetlen, hogy a megtett kilométerek is szerepeljenek a bizonylatban.

Ez így elsőre elég bonyolultnak hangozhat, de higgyétek el, hogy a roadrecord.hu mobilos applikációjával pofon egyszerű vezetni a kiküldetési rendelvényt. Az oldalukon még egy videót is feltöltöttek a kitöltésről, így, ha új felhasználó vagy, akkor sem kell kétségbe esned.

Ez az alkalmazás sokkal biztonságosabb is, mint a többi bizonylatvezetési forma. Sok ugyanis a hibázási lehetőség a papír alapú, valamint a különböző amatőr programokban kitöltött kiküldetési rendelvény esetében. Az pedig, hogy egy ilyen okmány hibátlan legyen, elképesztően fontos, hiszen, ha ellenőrzés során valamilyen logikai ütközést vagy hibát találnak benne, akkor még NAV bírság is lehet a vége a dolognak. Mondanom sem kell, hogy ez minden cégnek az egyik legrosszabb rémálma!

Ezeket a hibákat azonban a roadrecord.hu alkalmazása automatikusak észreveszi és javítja a beleépített NAV ellenőr segítségével, ezzel pedig biztosítja, hogy a kiküldetési rendelvény 100%-ban “NAV-álló” legyen.

Ja, és azt még nem is említettem, hogy 2022. október 1-től az elektromos és a tölthető hibridautókra is el lehet számolni üzemanyagot ezzel az eljárással. Én is ebbe a kategóriába eső járművel rendelkezem, így aztán félig-meddig kijelenthetem, hogy a segway-em nélkül is lehetek környezetbarát egy utazás során.

Szerintem egy cégnek mindenképpen megfontolandó, hogy ilyen módszereket alkalmazzon egyes ügyintézések elvégzésére. A roadrecord.hu alkalmazása az egyik legjobb példa arra, hogy mennyivel le lehet egyszerűsíteni egyes folyamatokat, amik alap esetben egy csomó időt elvennének tőlünk feleslegesen.

Az alkalmazás havi díja szuper gyorsan megtérül, így utána szinte ingyenesen lehet élvezni a remek szolgáltatást.

Ha a te cégednél is magánautókat használtok és még mindig papíron töltitek ki a kiküldetési rendelvényeiteket, akkor mindenképpen ajánlom figyelmetekbe a roadrecord.hu telefonos alkalmazását. Hiszen miért is ne könnyítenétek meg a saját dolgotokat, ha valami lehet ennyire egyszerű is?