Segwayezés közben ismerkedtem

A segway szerintem egy nagyon hasznos és szórakoztató eszköz a városban való közlekedéshez. Persze el tudom képzelni, hogy sokaknak rossz élmény kapcsolódik hozzá, a turisták miatt, akik nem igazán értik vagy akarják helyesen használni az eszközt, és a közlekedést. Az megvan, amikor a Vámpíros filmben (Twilight paródiában) Edward egy segwayen gurulva hagyja ott Bellát sírva az erdő közepén? Én nagyot nevettem ezen a jeleneten, és ez még jóval azelőtt volt, hogy valaha próbáltam volna magát a segwayt.

Aztán egyik nyáron egy turisztikai cégnél dolgoztam, ahol segwayeket és bicikliket adtunk bérbe. Sok forgalmas helyen álltunk a standjainkkal, nagyon pörgős, vidám volt a munka, szuper csapattal. Egy ilyen munka során persze rengeteg embert meg lehet ismerni, és én ezt kifejezetten élveztem. Az egyetemen kicsit besokalltam évközben, bedarált a mókuskerék. Kemény félévek voltak mögöttem, így jól esett kicsit kikapcsolni az agyam, és sokkal inkább a szociális készségeimet, kommunikációs képességeimet használni és hasznosítani.

A segwayezés által ismertem meg egy nagyon aranyos lányt, aki a külföldi barátaival bérelt segwayt. Ahogy elkezdtünk beszélgetni, rögtön nagyon szimpatikusak lettünk egymásnak, és be is jelöltük egymást Facebookon. Kiderült, hogy ő Budapesten lakik, és a lakótársai a nyárral kiköltöztek tőle. Én ekkor még kollégiumban laktam, de nagyon szerettem volna már albérletbe költözni. Elkezdtünk chatelni a segwayezés után, és úgy tűnt, remek lakótársak lennénk! Pár hét alatt lezongoráztuk ezt az egészet, és oda is költöztem a lakásba.

Nagyon élveztem a szabadságot, tetszett a lakás is. Egy bökkenő volt csak: a konyha. Ami viszont a mi esetünkben elég nagy bökkenő, mivel mindketten szeretünk főzni és sokat is szoktunk ételt készíteni a mindennapokban. Juli, újdonsült lakótársam említette is, hogy ezzel bizony kezdeni kell valamit. A tulajdonos egy bizonyos összegig biztosan fizetni fogja a költségeket, de ha valami extrát szeretnénk, azt valószínűleg nekünk kell kivitelezni vagy fizetni.

Rá is kerestünk, hogy mi a helyzet, lehetséges-e a konyhabútor vásárlás olcsón. Hamar rájöttünk, hogy itt bizony új konyhabútorról szó sem lehet, viszont találtunk egy weboldalt, ahol konyhafelújítással, konyhabútorok felújításával, és komplett konyhák kivitelezésével foglalkoznak.

Az oldalon található tippek alapján elkezdtük megtervezni a konyhát. Azt például eldöntöttük, hogy a kívülről látható elemeket, tehát ajtókat, szegélyeket laminált bútorlappal fogjuk helyettesíteni, pénz hiányában. Ezek is jól néznek ki, maximum nem annyira minőségiek. Ezután felkerestük a konyhabutorom.hu csapatát, és kértünk árajánlatot. Szerencsére vevők voltak az ötleteinkre, és sokat segítettek a tervek letisztázásában is. Figyelembe vették, hogy egyetemisták vagyunk, emiatt a lehető legolcsóbb, ár-érték arányban mégis a legjobb megoldást kell keresnünk. Illetve, nem akarunk jelentősen túlfutni a tulajdonos által megadott keretből.

A konyhafelújítás folyamatban van, ha kész lesz, beszámolok arról is!