A segwayes balesetem miatt cseréltettem le az ablakaim

Egy ideje segwayjel közlekedem a városban. Nagyon szeretem, gyors és praktikus. Az egyetlen „balesetem” akkor történt, mikor meggondolatlanul és elővigyázatlanul ezzel mentem el vásárolni. Nagyon fel voltam pakolva, és nem sikerült megőrizni az egyensúlyom, így olyan rosszul estem le róla, hogy sikeresen kificamítottam a térdem.

Alapból is problémás nekem a térdem sajnos, úgyhogy ezzel három hétig voltam otthon betegszabin. Mivel a kényszerpihenővel kaptam néhány kitöltetlen órát, kimozdulni nem nagyon tudtam, meg otthon sem erőltethettem meg magam, szóval főleg ültem és feküdtem, rengeteg dolognak olvastam utána így, hogy kellő mennyiségű időm volt rá.

Így például annak is ekkor jártam utána, hogy mit jelent a nyílászáró csere egy lakásban. Már egy ideje fontolgattam, hogy nem ártana belevágni, lévén érzékeltem, hogy nem szigetelnek olyan jól az ablakaim, meg bevallom… elég rosszul is néztek már ki a régi ablakok. Szóval kutakodni kezdtem a neten, hogy hogyan érdemes ebbe belevágni, mivel és miért jobb a műanyag ablak, nagyjából mennyibe fog kerülni, mekkora mértékű idézőjeles kárra lehet számítani, szóval hogy mekkora kupi lesz közben a lakásban.

Némi keresgélés után a  http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles.html oldalon olvasgattam a témával kapcsolatban. Így tudtam meg, hogy az én problémámra, azaz a szigeteléssel kapcsolatban tapasztalt hiányosságaira az ablakomnak, valóban reális megoldás az ablakcsere, ráadásul a műanyag ablakok tényleg nagyon szuperül tudnak szigetelni. Sőt, olyannyira jól, hogy még külön szellőző is kell rá, biztonsági okokból természetesen, hiszen annyira jól szigetel a műanyag ablak, hogy az már veszélyes tud lenni, teszem azt gázszivárgás esetében, vagy szénmonoxid szivárgáskor, hiszen nem tudnak az egyébként mérgező légnemű anyagok semmilyen formában távozni a lakásból.

Szintén a http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles.html oldalon olvastam azt is, hogy többféle ablak létezik, nemcsak két- hanem három üveges is van belőlük. Én ezt nem tudtam, én azt hittem, maximum két üveges van. Sőt, olyan is lehetséges, hogy az ablaküvegek között nem is levegő, hanem valamiféle gáz van, ami még jobban segíti az ablakot a szigetelésben. A http://muanyagablakom.hu/muanyag-ablak-szigeteles.html oldalon azt sem titkolták, hanem nagyon korrektül leírták, hogy bizony jár némi felfordulással egy ablakcsere, hiszen az ablak körül a puszta tégláig kell lebontani a vakolatot.

Ezek az információk engem nem tántorítottak el, tudtam, hogy az utolsó pár napban már fogom tudni terhelni a térdemet, tehát gyorsan bele is vágtam a nyílászáró cserébe, tudván, hogy majd takarítani is fogok tudni utána, hiszen lesz elég időm, ha otthon vagyok, és nem kell még bejárnom dolgozni.

Sokat gondolkodtam, meg a szakembert is kérdeztem, de végül nem a három-, csak a kétüveges műanyag ablak mellett döntöttem, és nem is a speciális gázost, hanem végül a sima levegős ablakot választottam. A csere tejesen rendben ment, még csak nem is lett akkora a felfordulás, mint féltem tőle.

Szóval a végén jól sült el a kis balesetem, azóta pedig óvatosabban közlekedem a segwayjel.