Hogy fogom a dobozokat elhozni a segway-jel!??

Imádom az újhullámos közlekedési formákat! A segway is az egyik kedvencem, rengeteget jövök-megyek vele mostanában, de azért elismerem: nem váltják ki ezek mindenben sajnos az autót, az autózást…

A bicikli sem, a roller sem, hogy a macska rúgja meg! Pedig ez volt a feltett szándékom, híreszteltem is a baráti körömben, hogy én márpedig leteszem, majd később el is adom az autómat végleg. Most viszont örülök, hogy utóbbinál még nem tartok, még ott áll a garázsomban. Szerencsére találtunk végre egy tök jó nyomdát a cég igényeihez mérten, ahol nem lehetetlen a kartonra nyomtatás, sőt, semmiben nem ismernek lehetetlent, szóval jó sok megrendelésünk lesz, és így szükség lesz az “anyaghordásra” is.

Ez az említett nyomda nem más, mint a Color Nyomda, és ha már jó sok megrendelés várható (feléjük, tőlünk), akkor bizony tényleg cipekedni is kell. Ők tudnak a dobozok külsejére, kartonra nyomtatni! Sőt a kartonra nyomtatás egészen megkapó változatosságáról tudtam egyeztetni velük legutóbb, szóval már rajta vagyok a projekten. És hát, természetesen így a kocsit újra elő kell ezek szerint tényleg vegyem… Lesz pár forduló ennyi kartonnal!

Szeretem náluk, ennél a nyomdánál, hogy már a szolgáltatástípus alatti részen is a weboldalon, rögtön van lehetőség az adataim megadásával árajánlatot kérni, szóval nem rabolják az időnket. Először én is így vettem fel velük a kapcsolatot. Ennél a szolgáltatásnál, mint a kartonra nyomtatás egy nagy rakás képillusztrációval mutatják meg, milyen típusú dobozokra – értelemszerűen azok külsejére – tudnak nyomtatni. Ezzel tulajdonképpen még ötleteket is adnak, hogy mibe fogjunk, ha még csak olyan “távlati elképzeléseink” lennének, de egyelőre nem pontos terveink. Aztán persze a leírás részletez mindent: ragasztott és ragasztásmentes dobozok, minőségi, ilyen jellegű kivitelezését vállalják. Olyanokét, mint: lengő- és váltófüles dobozok, ételtartó- vagy italos dobozok, különböző rekeszek, piskótafüles dobozok, stb.

Természetesen a lényeg ennél az említett szolgáltatásnál elsősorban az egyedivé tétel. Sajátos megjelenésű, a cégünk arculatát sugárzó dobozaink lehetnek így. Szempont még persze a tartósság, de egy nyomda elsődleges funkciója a dizájn azért – én így gondolom -, ebben a legjobb teret engedni a fantáziánknak! Én ezt imádom is és a Color nyomdásokkal tök jól együtt lehet működni! Nagyon tetszett bennük a jó kommunikáció, a nyitottság mindenre és mindenben.

Azért persze a dizájn mellett, a dobozminőségről pár gondolat: kiemelt minőségű papírok felhasználásáról van szó, és figyelhetünk itt a környezetkímélő alapanyagokra is. Egyedi felületkezelésről írnak, korszerű gyártási technikák alkalmazásával. Ami egy ilyen szolgáltatást igazán csúcsszolgáltatássá tesz, az pedig az egyedi kivitelezési paraméterrendszer! Még amúgy van a dobozoknál egy “egyéb” kategória is, az igazán egyedi kívánalmakkal rendelkezőknek: popcorn tartó dobozok, sültburgonyás tasakok, vagy – hogy ne csak a vendéglátásnál ragadjunk le – papírpánttal záródó dobozok, meg ilyesmik is fel vannak sorolva a listájukban.

Engem mindig lenyűgöztek a nyomdák! Az a steril, de mégis ipari környezet, az a magasfokú szaktudást igénylő munka, és a Color Nyomda sugározza felénk ezekben a dolgokban az egésznek az esszenciáját… És ők egy olyan nyomda, akik minden egyes mozzanatában a tevékenységüknek sugározzák a professzionalizmust. Nemcsak a szakmában, de a piaci működési hozzáállásukban is. A legkisebb megrendelés esetén is garantálják, hogy nagy szakértelemmel és odafigyeléssel kiviteleznek mindent, mintha csak egy igazi “nagyfogyasztó” óriáspartnerük lennénk mi is. Ez a dolog nálam talán mindent felülír. Nem szeretném azt érezni, hogy valahol, ha kis, egyszerű (vagy egyszeri) megrendelő lennék, akkor olyan mellékes lenne, hogy foglalkozzanak a kérésemmel és az igénylésemmel, de ők kifejezetten ügyelnek rá a kommunikációban, hogy ilyesmiről szó sem lehet! Engem meg lehet nyerni azzal, hogy ők ezt fontosnak tartják kommunikálni, közvetíteni akár csak a potenciális megrendelőik felé is.

A másik nagy pozitívum a “colorosoknál”: a weboldali megjelenés és informatív jelleg. Erről már ejtettem futólag szót, de azt is nagyon szeretem, ahogy a nyomtatási opciók, kreatív lehetőségek fajtátit kifejtik nekünk: a linkelt aloldalon is, legalul kitérnek rá, hogy ismertetik részben ezeket a szakmai praktikákat, nyomtatási eljárástípusokat. Az olyanokat mint…

3D lakkozás: amivel egy domború, nagyon fényes lakkréteg hozható létre. Írnak itt a rétegvastagságról, és ha többre vagyunk kíváncsiak, kattinthatunk a nyomtatástípus nevére és még többet megtudhatunk erről az eljárásról.

Dombornyomás: logók kiemelésére, szintén látványos, domború felületek létrehozására alkalmas. Prégelés: cél itt is az “exkluzív” megjelenés, sok szín közül választva. Stancolás: ennél a dolognál elsődlegesen az egyediséget hangsúlyozzák. Az egyedi formákat és egyebeket. De az egyediség egyébként is egy általános kulcsszó lehet itt: a mi igényeinkre külön tekintettel való kivitelezés nagyban segíti bármely cég előrejutását a saját piacán, amennyiben sok múlik a termékek fizikai megjelenésén. Bátran ajánlanám ezt a nyomdát bárki figyelmébe!

Leírják pontosan azt is – mert azért a minőség mellett, sok-sok piacon a gyorsaság is számít természetesen -, hogy mire van szükség a mi részünkről (megrendelői részről) ahhoz, hogy mindenben megvalósítsák a nyomdában a pontos vágyainkat és elképzeléseinket. Leadási segédlet és minden ilyesmi is van a weboldalon! A dobozokra specifikálva mindezt: írnak a nyomdakész képi anyagokról, a szükséges képfelbontásról, stb. Aztán kitérnek a határidők fontosságára, és arra, hogyan tudják vállalni akár 72 órán belül a kivitelezést.

Ha nagyon bele szeretnénk mélyülni a témába, olvashatunk a nyomda oldalán a gépparkjukról is, és egyebekről. Budaörsön vannak amúgy, de az online kommunikációra tényleg nem lehet panasz náluk. Márpedig olyan korban élünk, hogy a munka oroszlánrésze (mármint az, ami a kétoldalú egyeztetéseket illeti) már úgyis online történik.

Nálunk ők 100%-osra vizsgáztak mindenben, ezért lettek az úgymond “állandó partnerünk”. Persze még mi sem vagyunk igazán nagy felhasználók ezen a területen, de most aztán, a kartonra nyomtatás szükségessé válásával még szorosabbra fűződik majd a kapcsolatunk. Most főleg a dobozokra nyomtatás területét részleteztem, de a borítékoktól kezdve a zászlókig boldogulnak ők mindenféle anyaggal, változatos formákkal, stb.

Azt nem szeretném részletezni, hogy mi milyen cég vagyunk, de annyit mondanék: a megjelenés, a külcsín korunkban kiemelt fontosságú és a cégnél mi is megtanultuk, hogy mennyire, de mennyire ügyelni kell a látszatra is. Én, a magam részéről annyiban adom most fel a látszatot, hogy elismerem: nem lehet két keréken mindent kiváltani, amit régen négy keréken közlekedve tudtunk elvégezni, megvalósítani.

A segwayre visszatérve: mindennek megvan a maga helye és a funkciója, de mielőtt végleg lecserélnénk a régit az újra, gondoljuk át, nem fog-e valami nagyon hiányozni úgy az emlegetett “régiből”. Viszont, ha találunk egy jó nyomdát, ami ennyire sokoldalú, és már a gyakorlatban is bevált, akkor higgyünk benne, hogy az elmélyült, kiforrott kapcsolatoknak is van ereje! Nem mindig kell kísérleteznünk bármi újjal, ha valami régi már ennyire bevált…

kartonra nyomtatás