Innen bizony hiányzik egy fagyizó!

A párommal szeretünk kirándulni a környéken, így duplán felcsillant a szemünk, amikor az egyik barátom közölte, hogy a közeli vár mellé Segway kölcsönzőt nyitnak. Nagyon kellenek ide a plusz lehetőségek, hiszen varázslatos helyen élünk, mégis nagyon kevesen használják ki turisztikai szempontból. Nagyon büszke voltam Pistire, hogy az elsők között lesz, akik ezen változtatnak.

Az első Segway próbálkozásaim nem sikerültek éppen remekül, de élménynek tökéletesek voltak. Ekkor kezdtünk el agyalni, mi lehetne még, amivel mi a környéket feldobhatnánk? Nem kellett sok idő, meg is született a fagyizó ötlete.

Dealer - Gastro & Ice Dealer

Ez már az én feladatom lesz! – gondoltam magamban, és aznap este neki is láttam, hogy minél előbb a tudomást szerezzek róla, hogyan is kellene elindulni ezzel a témával.
Végül egy ismerősöm, Szili segített abban, hogy tippeket adott az indulásra, azon belül is rengeteget arra vonatkozóan, hogy honnan szerezzem be az eszközöket.
Szili a Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalát ajánlotta, ahol széles választékban kaphatóak különféle vendéglátással kapcsolatos eszközök. Ezek elsősorban kis- és nagyüzemi konyhák, vendéglátóegységek számára készültek. Kávézók, fagyizók, büfék és éttermek egyaránt találhatnak nekik való eszközöket, hiszen a választékban vannak hűtők, fagyasztók, kávé- és fagyigépek, de még húsfeldolgozáshoz is találni megfelelőeket.

Mivel nem voltam túlságosan tájékozott, sőt, kifejezetten idegen és új volt még számomra a téma, így először a blogbejegyzéseiket kezdtem el olvasni. Nagyon tetszett, hogy ennyire részletes és informatív cikkeket olvashattam itt náluk. Mivel tényleg a hétköznapi emberek számára íródtak, gyorsan képbe kerültem a fagyigépek témakörében is. Nyilván nem ebből leszek fagyalkészítő mester, ám jó alap volt ahhoz, hogy értsem a gépek közötti különbségeket, az ottani leírásokat.

Ezek után neki is láttam, hogy kiválasszam életem első fagyaltkészítő gépét. Az Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalán óriási a választék, hihetetlenül sok eszköz van fent. Szerencsére eligazodni nem bonyolult, ugyanis átlátható az oldaluk, továbbá a kategóriák szerinti csoportosítás is segíti a választást.
Hozzátenném, hogy még így is milliónyi darab van, szóval szükséges további szűrés, de így már kezelhető a kínálat.

A Dealer – Gastro & Ice Dealer gépei között lehet új és használt darabokat is vásárolni. Ez szerintem kifejezetten remek lehetőség. Az ilyen konyhai eszközök meglehetősen drágák, így nem baj, hogy van lehetőség használt berendezéseket is beszerezni. Ráadásul nem kell aggódni, hogy milyen minőségűek ezek: mind felújított, ellenőrzött gépek, ráadásul garanciát vállal rá a cég.
A használt gépekre 3 hónapot, az újakra pedig 1 évet biztosítanak, ami szerintem remek ajánlat. Sőt, ezt követően is, ha bármi probléma lenne a gépekkel, vagy akár csak a rutinszintű karbantartásról van szó, akkor is számíthatunk az Dealer – Gastro & Ice Dealer munkatársaira. Jól jön egy ilyen szolgáltatás, ugyanis ki ismerné jobban az eszközöket, mint maga a forgalmazó cég, továbbá nem elhanyagolandó, hogy rettenetesen nehéz mostanság olyan szakembert találni, aki például tud javítani fagylaltgépeket.

A döntés megszületett, úgyhogy tárcsáztam. Nagyon kedvesen fogadtak a telefonban, és ott is sikerült rengeteg részletet átbeszélnünk a cég munkatársával. Elmondta nekem, hogy van lehetőség a megtekintésre a bemutatóteremben, és, ha valóban szeretném megvásárolni a gépet, akkor ott helyben egyeztetünk a részleteket illetően.

Ezek után természetesen elmentem megnézni, és kellett csalódnom. Kiváló állapotban volt a választott eszköz, annak ellenére, hogy ugye használt darabra esett végül a választásom.
A vásárlás könnyen zajlott le, és egy újabb teher került le a vállamról: kiderült, hogy a szállításban is tudnak segédkezni. Ennek örültem, hiszen nem bíznám akárkire egy ilyen nagy és drága eszköz szállítását, és még az ár is jó volt, amit ezért cserébe kínáltak.

Hamar elérkezett a nap, amikor megnyithattuk a fagyis standot. Imádtam egyszerűen, nagyon izgatott voltam.
A gap, amit az Dealer – Gastro & Ice Dealer oldalról rendeltem, tökéletesen működött, nagyon nagyon elégedettek voltunk vele!
Mivel szerencsénkre nagyon jól megy a fagyi biznisz, úgy döntöttünk, hogy jövőre jégkását és hűtött italokat is árulni fogunk. Ami biztos, hogy minden eszközt, ami nekünk szükséges lesz, csak és kizárólag az Dealer – Gastro & Ice Dealer oldaláról fogjuk beszerezni!