Segway plusz futócipő, azaz a tökéletes kombó

A jó idő beköszöntése nálam egyet jelent a kedvenc hobbim újra előrevételével. Hogy miről is beszélek? Nem másról, mint a segwayezésről, ami a kedvenc közlekedési módom a tavaszi és nyári napokon. Kissé komikusnak tűnhet ez, főleg annak tudatában, hogy lassan már a 40 felé közelítek, és a gyermekeimtől is állandóan megkapom, hogy ez már nagyon lejárt lemez és egyáltalán nem leszek tőle az a menő apuka, akit én el képzelek magamról a segwayen való szárnyalás közben.

Ez engem azonban cseppet sem érdekel, hiszen nekem ez nagyon bevált és sokan el sem tudják képzelni, hogy mennyire kényelmes közlekedési forma ez. Nem kell ugyanis a dugóban állnom sem a saját autómban, sem valamilyen tömegközlekedési eszközön, hanem gyorsan tudok haladni a gyalogosok közt szlalomozva. Idén azonban, amikor elővettem a szerkentyűt a tavasz beköszöntével, egy kisebb problémába ütköztem. Egy apukáknak szóló terem foci bajnokságon ugyanis tönkretettem azt az edzőcipőmet, amivel eddig mindig használtam a segwayt.

Nem mindegy ugyanis, hogy milyen cipőt hordunk ehhez a tevékenységhez, fontos a sportosság és a kényelem. Így hát nem tudtam egyből elkezdeni a használatát, mert nem volt hozzá megfelelő cipőm. Aznap, amikor hazaértem munkából el is kezdtem keresgélni, hogy vajon milyen cipőt és honnan vásárolhatnék. A keresőben való kutakodás közben szembejött velem egy szalagcím, ami így szólt: “Terepfutócipő vásárláson gondolkodsz? Nézd meg a véleményeket!“. Úgy gondoltam ezt a kiírást csak is nekem hagyták ott. Egyből rá is kattintottam, és a szöveg cipoteszt.hu oldalra vezetett.

Mint kiderült számomra egy kis nézegetés után, ez nem egy webshop, ugyanis itt nem lehet cipőket vásárolni, azonban ez egy olyan oldal, ahol több 100 futócipőt és terepfutócipőt szakértő szemmel értékelnek nekünk a könnyebb választás érdekében. Véleményeznek az oldalon utcai futócipőket, terep futócipőket, illetve karbon lemezes futócipőket is. Többféle árkategóriában is megtalálhatja az ember, amit szeretne, hiszen akár 30 000 Ft alatt is keresgélhet, de akár 90 000 Ft felett is.

Rengeteg márka cipője megtalálható itt, köztük a Puma, a Skechers, az Asics és az Adidas. De ez még csak tényleg a töredéke az összesnek. Ha megtalálsz egy számodra tetsző cipőt és rákattintasz, akkor egy részletes cipő adatlapot találsz magad előtt. Itt egy hosszú és részletes leírást találsz magáról a cipőről, illetve különböző szempontok szerint egy 10-es skálán értékelve is van az adott lábbeli. A szempontokat átlagolva egy végleges teszt eredményt is kap.

Továbbá leírják az előnyöket és a hátrányokat is, illetve olyan alapvető adatokat is megnézhetsz, mint a talpvastagság, a talpszerkezet, sőt még azt is, hogy milyen lábfejre ajánlott. Megnézheted akár a cipő ár történetét, az az, hogy az utóbbi hónapokban hogyan alakult a cipő eladási ára, illetve fel van tüntetve az is, hogy milyen oldalakon elérhető jelenleg a cipő, és milyen áron fut. Árfigyelőt is beállíthatsz a termékekre, ami jelezni fog neked, hogyha éppen árcsökkenés történt. Ha mindez nem lenne elég, akkor össze is tudsz hasonlítani egy cipőt egy másikkal. Ez nagy segítség lehet, ha több cipő között vacillálnál.

Itt már tudtam hogy a “Terepfutócipő vásárláson gondolkodsz? Nézd meg a véleményeket!” szalagcím az én segwayes pályafutásom megmentője lesz. A saját preferenciáim szerint szűrtem ugyanis a futó cipőket az oldalon, és egy kis keresgélés után meg is találtam azt a darabot, amely tökéletesnek bizonyult számomra. Mit ad isten, ráadásul még akcióban is volt az egyik cipő webáruház oldalán, így aztán egyből átkattintottam és megvásároltam a lábbelit.

Azóta, mióta megérkezett hozzám, én szabályosan a fellegekben járok. Soha nem volt még ennél kényelmesebb a segwayen való közlekedés, de még, ha arra is vetemedek, hogy sétáljak valahova, szinte le sem lehet állítani, annyira szeretek ebben a cipőben lenni. Szóval bármit is mondanak a gyermekeitek és bármennyire is cikinek gondolják a segwayezést, én bátran ajánlom nektek, hogy próbáljátok ki magatokat benne, és ha pedig megfelelő futócipőt vagy sportcipőt kerestek hozzá, először mindenképpen a cipoteszt.hu oldalon nézzétek körül.