Környezetbarát közlekedés és fűtés

Nemrégiben egy városnéző túra alkalmával összefutottam pár segwayessel, akikkel aztán leültünk egy kávéra beszélgetni. Mint mesélték, nagyon szeretnek kirándulni, várost nézni és ennek lehetőség szerint mindig a környezetbarát verzióját választják. Így például segwayt bérelnek, melynek használatával nem károsítják a környezetet.

Hamar átterelődött a téma a hőszivattyúkra, lévén, hogy az is egy igen környezetbarát megoldás. A légcsatornázható hőszivattyú kérdéséről is társalogtunk, úgy tűnt, hogy mindannyiunkat igen-igen érdekel ez a téma.

A légcsatornázható hőszivattyúkról én a rifeng-hoszivattyu.hu oldalon olvastam először, amikor még csak keresgéltem, hogy mi lenne számomra a legjobb megoldás. Ugyanis nagyon fontos, hogy már a tervezés profi legyen és ezt kínálja egyébként a rifeng-hoszivattyu.hu is. Meg kell ismerni például a környezeti adottságokat, hogy milyen az uralkodó szélirány, ennek a levegős hőszivattyú esetében van igen nagy jelentősége. Ha pedig geotermikus hőszivattyút szeretnénk, akkor a talaj összetétele sem mindegy, egy talaj ugyanis lehet vizes, agyagos vagy kavicsos is. Ha például a talaj igen jó hőátadási tulajdonságokkal bír, akkor kisebb területen kell kollektorcsöveket lerakni, kevesebb talajszondát kell fújni.

Aztán az is fontos, hogy milyen a talaj vagy a felszíni vizek, hogy milyen mélyen van a víz például.

A légcsatornázható hőszivattyú kérdésének esetében is sok tényezőt figyelembe kell venni. Ezek a témák igen fontosak, és aki szeretne utánajárni, annak mindenképp érdemes ellátogatni a rifeng-hoszivattyu.hu weboldalra, ahol egyébként időpontot is tudunk foglalni, és ajánlatot is tudunk kérni. Nem véletlen, hogy egyre többen érdeklődnek az ilyen rendszerek iránt, hisz költséghatékonyan működtethetők, nem beszélve arról, hogy tiszta, zöld, megújuló energiát használnak.