Mindenkinek haladnia kell a korral

Ahogy változik a világ, egyre több dolog van, amin szinte ledöbbenek, hogy ilyen létezik. Ilyenek voltak például a segwayek, amiknek fogalmam sem volt a létezéséről. Akkor szereztem róla tudomást, amikor a gyerekeim elkezdtek piszkálni, hogy vegyek nekik egy ilyen eszközt. Nagyon sokáig nem adtam be a derekam, mert nagyon feleslegesnek tartottam, és nem akartam erre pénzt áldozni. Végül sikerült meggyőzniük, így a férjemmel karácsonyre vettünk a gyerekeknek egy segwayt. Azt hiszem, mondanom sem kell, mekkora volt az öröm. Mikor láttam rajtuk ezt a mérhetetlen boldogságot, tudtam, hogy jól döntöttem. Később is nagyon sokat játszottak vele, főleg, amikor az idő tavasziasabbra váltott.

A másik hihetetlen dolog volt nekem a szerver bérlés. Korábban sosem hallottam még arról, hogy már ezt is lehet bérelni. De jó dolognak tartom végül is, mert sokan vannak, akiknek az anyagi lehetőségeik korlátozottak, nincsen saját szerverük, vagy nem akarnak beruházni, vagy pedig elöregedett a szerverparkjuk. Ezeknek az embereknek hozták létre ezt a szolgáltatást, hiszen csak a havi szerverbérlet díját kell fizetniük, amiben már benne van a gépterem bérlet, hűtés, energiaellátás, folyamatos felügyelet, a blade szerver használati díja, és a hibaelhárítási szolgáltatás. Én mindezt a nagyfiamtól tudtam meg, aki nagyon érdeklődik minden technikai újdonság iránt.

A rackforest.hu vállalat ráadásul egy magyar cég, akiknek célja volt ennek a szolgáltatásnak a létrehozásával. Ez pedig az volt, hogy hazánkban is működjön a legmodernebb eszközökkel egy olyan szerver bérlési lehetőség, amely már külföldön elterjedt és jól működik. Amire nagyon odafigyelnek, az az, hogy az áraik ne szálljanak el, hanem megfizethetőek maradjanak. Szerintem ez egy nagyon jó törekvés, hiszen így a kezdő vállalkozók is meg tudják fizetni a tárhely bérlés díját.

Bár nekem nagyon új volt minden, amit megtudtam, azért olyan téren nem rossz, hogy információim lettek erről, hogy ha netán a jövőben hasonló szolgáltatásra lenne szükségem, akkor tudom majd, hogy hol kell elkezdeni a keresést. Ráadásul ha a fiam mondja, hogy ez egy jó lehetőség, akkor az valóban így is van!