Biztosítottam magam a segwayen is

Régóta ki akartam próbálni a segway-t, nagyon menő szerintem. Megosztja az embereket ez a közlekedési mód, olvastam olyan véleményt, hogy ezt a lustáknak találták ki, balesetveszélyes és csak a gond van vele. De akadtak olyanok is, akik szerint ez a jövő, kényelmes és gyors, városnézésre pedig ideális. Ez természetesen a segway „fiatalkorában” volt téma, azóta megjelentek a piacon még újabb és modernebb közlekedési eszközök, például az elektromos roller. A barátnőm tudta, hogy meg szeretnék ismerkedni a segway titkaival, így névnapomra meglepett egy utalvánnyal, ami egy órás segwayes városnézésre szólt. Nagyon izgatottan vártam a programot.

A bázison megismerkedtünk a járművekkel, kaptunk egy gyors eligazítást a technikai alapokról és már ki is próbálhattuk járgányainkat. Nagy mellénnyel indultam neki, hogy ugyan már, csak nem lehet olyan nehéz, simán menni fog. Hát amint felléptem rá, azt hittem, azonnal hanyatt is esek. Nagyon nehéz volt megszoknom az irányítását és egyensúlyt találni. Aggódva, de kicsit poénosra véve a figurát megkérdeztem a túravezetőnktől, hogy mi történik, ha véletlenül nekimegyek egy háznak. Nagyon komolyan felvilágosított, hogy a járműveken is van biztosítás, illetve remélhetőleg a háznak is lenne biztosítása, így nem tudnék benne helyrehozhatatlan kárt okozni. Mondhatjuk, hogy megnyugtatott és indulhatott is a városnézés.

Ha már lakásbiztosítás, akkor figyelmetekbe ajánlom a lakásbiztosítás ajánlatok online keresőszavakat. Néhány másodperc töredéke alatt számtalan találatot dob ki a kereső. Érdemes nézegetni közöttük és el is határozni magunkat a lakásbiztosítás megkötése mellett, mert rendkívül hasznos dolog. Amúgy is kötünk mindenre biztosítást, akkor pont az otthonunkra ne kötnénk? Én is utána jártam a témának, a kisebb károk, például beázás, csőtörés esetén is jól jön, ha van biztosításunk, de extrémebb esetben is hasznát vesszük. Nem égbekiáltóan magas biztosítási díjakról van szó, így ez nem lehet kifogás. A honlapokon található kalkulátorok segítségével szempillantás alatt kimatekozhatjuk, mekkora összegről lenne szó és ha elhatározzuk magunkat, azonnal meg is tudjuk kötni. Szerintem ez egy hatalmas előny a mai rohanó világban, hogy nem kell egy hivatalban vagy cégnél órákat ülni a sorszámot szorongatva, mire méltóztatik szólítani valaki, hanem egyszerűen és kényelmesen otthonunkból is köthetünk biztosítást.

Na de mi alapján válasszunk biztosítót? Rengeteg lehetőség kínálkozik, az árak is egészen vegyes eloszlást mutatnak. A minden helyzetben élő alapelveket ajánlom, miszerint nem mindig a legolcsóbb a legjobb, de a magas ár sem garantálja a minőséget. Nyilván mindenkinek van egy kerete, amit rá tudna költeni a lakásbiztosításra és mivel otthonaink is különbözőek, érdemes alaposan végig böngészni az opciókat. Mint minden biztosításnál, itt is változik egy-egy csomag tartalma, személyre szabottat is választhatunk. Érdemes alaposan utána járni az adott biztosítónak, megnézni a honlapját, mit mond magáról (nyilván az előnyeit fogja kiemelni), és ha van az ismeretségi körünkben érintett, az ő véleményét is érdemes meghallgatni. Ha döntésre jutottunk, a legtöbb biztosítónál online is elindíthatjuk az igénylés folyamatát. Tényleg nem nagy dolog, de nagyon sok bosszúságtól menthet meg minket. Főleg, ha valakinek peches éve van és minden elromlik, eltörik, beázik… Nekünk volt már ilyen évünk, nem kívánom senkinek.

Szerencsémre nem mentem neki egyetlen ház falának sem és hatalmas élmény volt a segwayezés. Nem mondom, hogy veszek egyet otthonra és a technikámon is lenne még mit csiszolni, de nagyon hálás vagyok a barátnőmnek a figyelmességéért. Én kihúztam egy – illetve kettő – tételt a bakancslistámról; ugyanis nem csak a segwayt próbáltam ki, de lakásbiztosítást is kötöttem. Tényleg egyszerű volt, mint a karikacsapás. Vagy inkább segwayezés?