Segwayjel és kertészkedéssel a kisebb ökológiai lábnyomért

Számomra mindig fontos volt a környezetvédelem, mert egy élhető bolygót szeretnék hátrahagyni a gyerekeimnek, unokáimnak. Éppen ezért vettem egy segwayt. Gyorsan lehet vele haladni a városban, de közben meg környezetkímélőbb, mint egy autó, hiszen nincs károsanyag – kibocsátása. Eleinte nagyon furcsa volt, de aztán megszoktam, és nagyon szeretem használni. Sokkal gyorsabban tudok haladni vele, mint mondjuk autóval, amivel sokszor az ember csak áll a dugóban. De nem csak segwayjel védem a környezetemet, hanem például a kertészkedéssel is. Nem vásárolok szupermarketekből zöldségeket ezzel csökkentve a háztartásom ökológiai lábnyomát. A kertészkedéshez azonban szükség van mindig egy jó metszőollóra. A metszőolló árak viszont üzletenként igen eltérőek tudnak lenni, így erre érdemes odafigyelni. Szerencsére egy ideje nekem megvan a jól bevált helyem, ahonnan beszerzem a kertészkedéshez az eszközöket, ez pedig a gazdabolt.hu.

A gazdabolt.hu webshopját nagyon szeretem, mert könnyen áttekinthető, és nagyon széles a termékkínálat. Külön tetszik, hogy nem csak egyféle árkategória van, hanem többféle, így mindenki meg tudja találni az ő pénztárcájának megfelelő dolgokat. Én is sikeresen kiválasztottam a megfelelő metszőollót. Nem olcsó darab lett végül a megfelelő, de úgy voltam vele, hogy egyszer megéri egy ilyenbe befektetni, mert a kertemben nagyon sok a bokor, így mindig van metszenivaló. A vastag szárú rózsabokraimmal pedig nem mindegyik metszőolló bánik el.

Van néhány hasznos funkció az oldalon, amit én különösen szeretek. Ilyen például a live chat. Ez egy olyan funkció, hogy ha valami kérdésünk van, nincs szükség arra, hogy e – mailt írjunk vagy telefonáljunk a boltnak, mert chaten is fel lehet tenni a kérdést. És ott rögtön válaszolnak is. Szerintem ezzel sok energiát spórolnak meg nem csak a potenciális vásárlónak, hanem a gazdabolt.hu munkatársainak is. Szintén kedvelem a keresés szűkítését. Ebben az esetben különböző paraméterek alapján tudod szűkíteni a terméktalálatokat, így nem kell az embernek mindenen egyesével átrágnia magát. Nekem ez nagyon jól jött, ugyanis nem mindig vagyok böngészős kedvemben, ilyenkor bekapcsolom a megfelelő szűrőket, és már tudok is keresni. Máskor persze szívesen átnézem a kínálatot, de vannak napok, mikor egyszerűen nincs hozzá türelmem.

Szintén nagyon szeretem a gazdabolt.hu–n a Szaktanács lapot. Itt szakértők válaszolnak a gyakorló kertészek által feltett kérdésekre a legjobb tudásuk szerint. Én személy szerint nagyon szeretem itt feltenni a kérdéseimet ahelyett, hogy az interneten keresném meg a választ, mert itt biztos lehetek benne, hogy megfelelő választ fogok kapni olyanoktól, akik tényleg a téma szakértői. Szintén a kertészkedők megsegítésére van a Gazdabolt TV. Ez a gazdabolt.hu–n belül egy olyan felület, ahol ugyanúgy hasznos tanácsokat tudhatunk meg, csak itt már videó formájában. Ez jó lehet azoknak, akik nem annyira szeretnek olvasni, vagy az írott tanácsok nem maradnak meg annyira a fejükben, mintha videó formájában hallanának ezekről. Látható, hogy számos formában próbálnak segíteni nekünk, amatőr kertészeknek, és én nagyon értékelem ezt a segítő szándékot.

A metszőolló, amit a gazdabolt.hu – ról rendeltem nagyon bevált a mindennapi használat során. A segítségével sokkal szebbek lettek a rózsabokraim, és a metszés már nem egy kínszenvedés. Bárkinek, aki hasonló helyzetben van, mint én voltam, tudom ajánlani a Gazdabolt weboldalát. Hasznos, jó oldal, a cég pedig megbízható, illetve a metszőolló árakat is verhetetlennek tartom a többi weboldalhoz képest.