Te használtál már segwayt?

Ma már miket ki nem találnak?! Én nem vagyok öreg, sőt, a 30-hoz közelítek, de azt kell mondanom, hogy egyáltalán nem vagyok oda ezekért a mai csúcsszuper találmányokért és bizgerentyűkért, amiket kitalálnak. Itt van ez a segway is, ami szerintem annyira felesleges dolog. Aki nem tudná, annak elmondom, miről is van szó.

Ez egy olyan két kerekű, elektromosan hajtott – rádaásul még önegyensúlyozó – eszköz, amivel az emberek ugyanúgy, mint tömegközlekedéssel vagy autóval vagy biciklivel el tudnak jutni egyik helyről a másikra. Azt hiszem, hogy egy amerikai mérnök találta fel, ebben nem vagyok biztos.

Úgy működik, hogy van egy elektromos motor elhelyezve a kerekek között, pont az alvázakban. És ez az, ami lehetővé teszi, hogy a segway függőleges állapotban maradjon, illetve hogy megtartsa az egyensúlyt. A motorokban van egy számítógép, abban pedig érzékelők vannak, és így másodpercenként akár százszor is korrigálja és ellenőrzi a segway pontos pozícióját. Képes akár 20 kilométer per órás sebességgel is menni.

Remek, nem?